Lezing en patroonsborrel juni

Lezing en patroonsborrel juni

Lezing DNB over bestuurlijke boetes bij de handhaving van financiële toezichtswetgeving en patroonsborrel

Op donderdag 2 juni 2022 houdt Robert Kraaijeveld, senior jurist/boete- en dwangsomfunctionaris bij De Nederlandsche Bank N.V. (DNB), een lezing over de inzet van de bestuurlijke boete bij de handhaving van financiële toezichtswetgeving en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977 in het bijzonder. Tijdens de lezing gaat hij onder meer in op de bedoeling van de wetgever bij de introductie van de boetebevoegdheid in de financiële toezichtswetgeving, de factoren die een rol spelen bij de keuze voor de inzet van de bestuurlijke boete (óf het strafrecht), het proces van boeteoplegging, het bepalen van de boetehoogte en de openbaarmaking van bestuurlijke boetes.

Robert Kraaijeveld is direct na afronding van zijn rechtenstudie op 1 juli 2009 in dienst getreden bij DNB. Na een korte periode binnen het bankentoezicht werkzaam te zijn geweest, heeft hij in februari 2010 de overstap gemaakt naar het Team boetes en dwangsommen van DNB. Daar heeft hij tot medio november 2016 gewerkt, waarna hij is gestart in het boeteteam van de Autoriteit Financiële Markten. Op 1 augustus 2018 heeft Robert de overstap gemaakt naar de Afdeling Handhaven van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), waar hij betrokken is geweest bij de eerste bestuurlijke boetes die door de AP zijn opgelegd. Per 15 september 2020 is Robert teruggekeerd naar het Team boetes en dwangsommen van DNB. Naast zijn werk bij DNB is hij lid van de redactie van het Tijdschrift voor Sanctierecht & Onderneming.

De lezing op donderdag 2 juni begint om 17:15 uur in lokaal 013 aan het Janskerkhof 2/3. Aansluitend is er weer een Jonge Balie-borrel in café Ubica, dit keer met special guests in de vorm van jullie patroons! Nodig je patroon dus uit op 2 juni en grijp de kans om hem of haar te laten zien hoe gezellig de Jonge Balie is. Aanmelden voor de lezing en de borrel is niet nodig.

Onze sponsoren