Plaatselijke Pleitwedstrijden

Plaatselijke Pleitwedstrijden

Het eerste evenement van de Jonge Balie Midden-Nederland in 2024 is er direct één om groot in je agenda te zetten: de Plaatselijke Pleitwedstrijden (PPW)!

Op 5 april 2024 krijgen in totaal zes kandidaten de mogelijkheid om te laten zijn wat zij waard zijn op het grote podium van de rechtbank Midden-Nederland. Voor een driekoppige, deskundige jury krijgen zij de kans om tegenover één tegenpleiter hun (fictieve) cliënt met verve en passie te verdedigen, waarbij zij strijden om de titel “Beste pleiter van Midden-Nederland”. Kandidaten krijgen 15 minuten spreektijd om de jury te overtuigen dat zij deze titel verdienen. Uiteraard zijn er naast deze eer nog meer prijzen te winnen. Bovendien mag de winnaar van de PPW de Jonge Balie vertegenwoordigen tijdens de Landelijke Pleitwedstrijden!

De casus en verdere informatie over de betreffende cliënt zullen twee weken voor de pleitwedstrijden worden medegedeeld aan de pleiters.

Het pleiten vindt ’s middags in de rechtbank Midden-Nederland plaats. Na afloop zullen alle pleiters en juryleden worden opgewacht door de leden van de Jonge Balie Midden-Nederland bij VandeStreek Oudegracht, waar de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Uiteraard onder genot van een borrel én aansluitend 3-gangendiner. We zullen afsluiten met een themafeest bij Bar Walden.

De PPW 2024 wordt georganiseerd door Jasper van den Berkmortel, Job Staal, Koen Uyterlinde, Mariëlle Deppe, Melissa de Klein, Silke van Dijk en Thijs Ahsmann.


PPW 2024
v.l.n.r. boven: Jasper, Thijs, Silke, Mariëlle, onder: Koen, Job, Melissa
logo-finch-2x-600x100.png
De Plaatselijke Pleitwedstrijden 2024 worden mede mogelijk gemaakt door Finch Dispute Resolution.

Onze sponsoren