Meet the Court

Meet the Court

In verband met COVID-19 heeft er in 2021 geen 'Meet the Court' plaats gevonden. 

Op donderdagmiddag 23 mei 2019 vond de laatste ‘Meet the Court’ plaats. Het evenement is een initiatief van de Rechtbank Midden-Nederland, het Openbaar Ministerie en de Jonge Balie Midden-Nederland. Deze middag is bedoeld om juristen bij de rechtbank, het OM en advocatenkantoren op laagdrempelige wijze bij elkaar te brengen. De afgelopen edities waren een groot succes! 
  
In afwijking van het eerder vermelde programma, was er een bijzondere bijdrage van Folkert Jensma, oud hoofdredacteur van NRC - schrijver van de zaterdagse column 'de Rechtsstaat' voor NRC Handelsblad en nrc.next. Hij zal zijn licht laten schijnen over de omgang met slachtoffers, publieke tribune, pers, de bode en de buitenwereld. 

Vervolgens gaan rechters in opleiding, juridisch medewerkers, advocaten en leden van het Openbaar Ministerie met elkaar in gesprek gaan over de do's en dont's in de rechtszaal: mag je de rechter een hand geven? Kunnen bruine schoenen onder de toga? Maar ook: laat de rechter zich beïnvloeden door het uiterlijk van jouw cliënt? 

De middag werd afgesloten met een borrel en een pubquiz in café Ubica
    
Het programma was als volgt:

  • 15:45 uur Inloop
  • 16:00 - 17.30 uur Inhoudelijk programma op de Rechtbank (Utrecht)
  • 17:30 - 18:00 uur Pubquiz en borrel in Ubica 

In 2022 hoopt de Jonge Balie Midden-Nederland wederom een Meet the Court te organiseren. 

Courtroom.jpg

Onze sponsoren