Lezing en borrel december

Lezing en borrel december

Lezing 1 december 2022 – Lucas Roorda over verantwoordelijkheid van internationale ondernemingen voor mensenrechtenschendingen

Van het WK in Qatar tot de klimaatzaak tegen Shell: de gevolgen van bedrijfsactiviteiten op mens en milieu is een veelbesproken onderwerp. Het afgelopen decennium is een omvangrijk juridisch kader ontstaan om die gevolgen te beheersen, verantwoord ondernemen te stimuleren en mensenrechtenschenders ter verantwoording te roepen, onder andere bestaand uit de UN Guiding Principles on Business and Human Rights en de OESO Richtlijnen voor multinationals. Met dr. Lucas Roorda, universitair docent aan de Universiteit Utrecht en specialist op het gebied van bedrijven en mensenrechten, gaan we tijdens de lezing van 1 december 2022 in gesprek over wat er van bedrijven verwacht wordt, of ze aan die verwachtingen voldoen, en de rol van (toekomstige) wetgeving en rechtspraak.

De lezing op donderdag 1 december 2022 begint om 17:15 uur in lokaal 013 aan het Janskerkhof 2/3. Aansluitend is er weer een Jonge Balie-borrel in café Ubica. Hopelijk tot dan!

Onze sponsoren