Nieuws

Meld je aan voor de Plaatselijke Pleitwedstrijden 2022!

Meld je aan voor de Plaatselijke Pleitwedstrijden 2022!

Het eerste evenement van de Jonge Balie Midden-Nederland in 2022 is er direct één om groot in je agenda te zetten: de Plaatselijke Pleitwedstrijden (PPW)!

Op vrijdag 25 maart 2022 krijgen in totaal zes kandidaten de mogelijkheid om te laten zijn wat zij waard zijn op het grote podium van de rechtbank Midden-Nederland. Voor een driekoppige, deskundige jury krijgen zij de kans om tegenover één tegenpleiter hun (fictieve) cliënt met verve en passie te verdedigen, waarbij zij strijden om de titel “Beste pleiter van Midden-Nederland”. Kandidaten krijgen 15 minuten spreektijd om de jury te overtuigen dat zij deze titel verdienen. Uiteraard zijn er naast deze eer nog meer prijzen te winnen. Bovendien mag de winnaar van de PPW de Jonge Balie vertegenwoordigen tijdens de Landelijke Pleitwedstrijden!

De casus en verdere informatie over de betreffende cliënt zullen twee weken voor de pleitwedstrijden worden medegedeeld aan de pleiters.

Het pleiten vindt ’s middags in de rechtbank Midden-Nederland plaats. Na afloop zullen alle pleiters en juryleden worden opgewacht door de leden van de Jonge Balie Midden-Nederland op een mooie locatie, waar de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Uiteraard onder genot van een borrel. Aansluitend zullen wij gezamenlijk dineren en afsluiten met (eindelijk weer!) een (thema)feest – mits de maatregelen het toelaten.

Alle advocaten van de Jonge Balie Midden-Nederland zijn welkom zich aan te melden als pleiter. Er zijn echter maar zes plekken beschikbaar, dus schrijf je zo snel mogelijk in om verzekerd te zijn van jouw ticket to fame!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren